Laatste nieuws

 • Wedstrijdverslag van zaterdag 2 februari door onze verslaggever Ruud:

  Na het belgische toernooi-uitje begin januari, mochten we ons vizier weer op het noorden richten. Er stonden twee wedstrijden in de planning in ridderkerk. Het was weer een heel gehossel om iedereen daar te krijgen ..... maar natuurlijk lukte dat. Ruud en andre mochten de eerste bakkies koffie bestellen en waren daar heel content mee. We waren zeker met veel mensen (9), maar toch ook een paar afwezigen. Salimma had op de laatste training een ongelukje met haar vinger en zal aankomende tijd niet mee kunnen doen. We wensen haar wel beterschap en rust toe! Komen kijken en aanmoedigen mag altijd!

  Lees meer...
 • Uitslagen en standen zijn te vinden in het overzicht gelinkt vanuit de site van de NBB.
  Wedstrijdrondes:
  02-02-2019

  programma

  Lees meer...
 • Op zaterdag 16 februari 2019 wordt ons jaarlijk terugkerend familie- en vrienden toernooi gehouden.

  10:00-18:00 uur Sporthal de Sprong, De Aanloop 1 Middelburg

  Dit toernooi heeft als doel familie en vrienden kennis te laten maken met de rolstoelbasketbal en een sportieve en gezellige dag te beleven.

  Toernooisponsoren:

  Lees meer...
 • Hieronder volgt het verslag van zaterdag 12 januari in Oostende:

  De eerste wedstrijd was ingedeeld om 1300 uur in Oostende. Dus konden we mooi om 1030 op pad gaan vanuit nieuwdorp met 2 bussen en een auto. Dit keer geen touringbussen, maar normale busjes. Bas mee als assistent-coach, marjon mee als zeer gemotiveerde stageloper en manusje van alles: foto s maken, scores bij houden. Allebei dikke primma en dikke thumbs up!

  Een beetje moeizaam parkeren bij het versluys dome ... maar dan kom je vervolgens binnen ... Een strak houten vloertje met boarding, helemaal omringd met rode stoelen en omhooggaand ... Dat is een zaal waarin je graag speelt! T-O-P!

  Lees meer...
 • Wedstrijdverslagen van 15 december (= een makkelijke wedstrijdverslag, omdat er een oldskool wedstrijdformulier was):

  Eindelijk een thuiswedstrijd voor RBVM. De eerste wedstrijd lag om 1000 in de planning;  dus om 930 uur aanwezig zijn. Sommige mensen waren al om 900 uur aanwezig; konden daardoor genieten van een bakkie koffie en waren verzekerd van een startingfive-plaats ... 😊

  Eerste wedstrijd tegen de cracker jacks on wheels.

  Wij waren met genoeg spelers: 10 stuks. Er kon dus ook genoeg gewisseld worden.

  Lees meer...

Welkom op de website van de Zeeuwse RolstoelBasketbal Vereniging uit Middelburg (R.B.V.M.).

Onze Club is altijd op zoek naar nieuwe rolstoelbasketbal spelers, heb je zin om eens te komen kijken, dat kan op elke maandag (uitgezonderd christelijke feestdagen) van 19:00 tot 21:30 uur in de sporthal 'de Sprong' Aanloop 1 in Middelburg.

Geschiedenis: R.B.V.M. is opgericht in 1985. De vereniging komt voort uit spelers en leiding/trainer die destijds lid waren van “De Vriendenkring” die de roots had in zeehospitium Zonneveld te Oostkapelle. We spelen elk jaar mee in de landelijke competitie Toernooidivisie A (vroegere 3e divisie) we eindigen bijna elk jaar in de top 3 maar in het seizoen 2010/2011 is RBVM kampioen van Nederland geworden in de Toernooidivisie A !!!

In de begin jaren werd er gespeeld in de 3e divisie en moesten we 2 a 3x in de maand het land in om te gaan spelen, maar de laatste jaren in de Toernooidivisie A spelen we 1x in de maand 2 wedstrijden op één dag.

Wedstrijdverslagen 12 januari

Geschreven door Peter van de Vijver op .

ruud2

De eerste wedstrijd was tegen het altijd lastig BC Lede.

Sprongbal duidelijk voor ruud, maar weer vakkundig naar de tegenstander getipt. Weer ff wennen aan elkaar en aan de tegenstander. Zij spelen namelijk op een iets hoger nivo dan het ons bekende -bal-op-het-dak-nivo. Dat uitte zich ook direct in de scores. De eerste acties en schoten vielen goed aan ledesche kant. Aan onze kant gingen de schoten er niet in. Wat verder opviel was dat we moeizaam (=niet) inside konden komen. Hierdoor liep de score snel op naar 8-0.

Timeout door onze enthousiaste coach. Ons spel spelen, niet meegaan in het tempo van de tegenstander, momenten kiezen om wel op tempo te spelen, verdediging altijd snel neerzetten. Opdracht begrepen, maar helaas niet kunnen omzetten. Onze aanval werd van de basket weggehouden; we kwamen er niet door. Eer wij bij de basket waren, stond hun verdediging er al en kwamen wij daardoor niet ons spel. De verdienste van de tegenstander! Stand einde van het eerste kwart: 12-2.

Tweede kwart begon wel beter. De ledenaren lieten ook zien dat ze konden missen. Aan onze kant het tegenovergestelde; de schotpogingen van marc vielen nu iets vaker. Ook kon elsbeth zich laten zien in de bucket. We liepen nu niet direct in, maar we deden wel mee dit kwart! Mark bleef coachen en sturen: eigen spel, eigen tempo, mismatch = aanspelen. Met vlagen lieten we ondertussen goede dingen zien. Tuurlijk de scores, maar ook het blokkeren door joeri is het vermelden waard, ruud allebei zijn vrije worpen erin, regelmatig de boel dichthouden in de verdediging.

We gingen rusten met de stand 22-10.

Toch nog ff een muzikale opmerking. De muzikale decibels waren aanwezig; errug fijn. Maar minder was dat ze nog harder gingen bij onze verdediging en vervolgens weer zachter bij onze aanval. In de verdediging hoorde je elkaar eigenlijk niet. Zet deze dan de hele wedstrijd of aan of uit...  De tweede wedstrijd overigens helemaal geen muziek meer gehoord ... enjoy the silence ...

Na de pauze veel van hetzelfde. We deden zeker mee, maar kwamen gewoon tekort op veel fronten. BC Lede hield gas op die lollie met de verdediging en regelmatig kwamen ze er op de fastbreak uit. De bal over de breedte van het veld wilden we graag spelen, maar daarvoor stonden we vaak te ver van elkaar. Op de borden stond 40-18 aan het eind van het derde kwart.

In het laatste kwart weer goede schoten en scores gezien van leen en marc. Goede rebounds van jack en ruud. Goede screens van joeri, zowel aanvallend als verdedigend. Degelijkheid bij linda. Vechtlust en bikkelen bij salima. Mark in een geel shirtje op het veld (en op het sheet met 2 scores) gezien, wat structuur en rust tot gevolg had. Jack was ook aanwezig in het veld na een periode van afwezigheid (thumbs up dude!).

Bovenstaande was best positief, maar heeft niet mogen zorgen voor de overwinning. Deze ging terecht en verdiend naar de mannen van BC Lede met 52-29! Ook voor jullie thumbs up dudes!

... en dan ... gaat het over 30 minuten verder met de tweede wedstrijd tegen BC Oostende (Dukes on Wheels).

Sprongbal weer voor ruud en dit keer bleef de bal ook in ons bezit! We waren natuurlijk best wel ingespeeld door de vorige wedstrijd. Scores van leen en salima (op snelheid) waren de eerste feiten. Verder viel direct op dat de dukes een heel divers team hadden. Ook lieten ze ons wel tot aan de bucket komen. Dat was best positief; dat we dan voor de rest niet verder kwamen, nemen we maar voor lief. Nu deden we dus gelijk vanaf het begin mee. Dat blijkt ook uit de score: eerste kwart 16-8.

Verdedigend lieten we wisselende dingen zien. We stonden vaak goed en lieten de tegenstander schieten. Niet alles ging erin dus dat was primma. Vaak waren we ook zo met onze eigen tegenstander bezig, dat we de man met bal helemaal niet zagen. Daar hebben de dukes regelmatig uitgescoord, door de midden. Omgekeerd hebben we ook gezien, graag helpside willen bieden en daardoor je eigen man uit het oog verliezen en alleen zijn score door het netje zien gaan. Puntje van aandacht voor de trainert EN voor het hele team. Want we moeten het met zijn allen doen, weet wat er gespeeld gaat worden en weet van elkaar wat men kan. Misschien moet de man met de hamer ook maar eens langskomen, zodat het erin gehamerd kan worden?!

We dwalen af. Ruststand was 28-16 en dus niet echt veel punten voor de dukes. ... voor ons overigens ook niet ....

Tijdens het T-kransje in de pauze de lange bal over de breedte benadrukt. Dit konden we de tweede helft regelmatig goed toepassen. Het zorgt voor balverplaatsing, beweging en ruimte. De thuisspelende ploeg had het mede hierdoor niet altijd even makkelijk. Dit blijkt ook wel uit het feit dat 1 duke met 5 fouten mocht gaan zitten ... tja, ik lees hem nu zelf ook ... Rondgepasst werd er met vlagen goed. Twee fraaie scores van afstand van linda onder de 24-sec-tijdsdruk: nice. Het derde kwart eindigde met 47-25.

Ook nu heeft mark weer een paar minuten gespeeld op de guardpositie. Het zorgde ook nu weer voor rust en overzichtelijk spel. Hij scoorde nog een hele fraaie driepuntert (en het leek er nog op of dit gecontroleerd ging 😊). Verder elsbeth en marc onder het bord gezien en zien scoren. Zeker voor marc was dit nice. Doordat mark op de guard speelde, kon marc op de forward spelen en hierdoor dus ook onder het bord gevaarlijk worden. Ik ben overigens wel blij dat we niet nog meer marc s of marken hebben ....

Een tweede andere wedstrijd. Maar helaas wel met het zelfde resultaat: een terecht en verdiende overwinning voor de dukes. Daar valt geen spelt tussen te krijgen! De eindstand spreekt duidelijke taal: 54-36.

Voor ons een hele plezante zaterdag. We hebben twee wedstrijden mogen spelen in een TOP-zaal. Ik ben er van onder de indruk! Twee fijne tegenstanders gehad, waar we veel van hebben kunnen leren. Het errug leuk is dat we in onze eigen bal-op-het-dak-competitie bovenaan staan, maar we nog heel veel stappen vooruit mogen gaan maken...

Laten we dat dan ook maar gewoon gaan doen .. met zijn allen!

Aanwezig in het veld waren: leendert, salima, elsbeth, mark (toch ff lekker een paar minuten gepakt!), marc, ruud, jack, linda en joeri.

Aanwezig naast het veld waren mark, bas en marjon.

Langs deze weg nog een woord van dank aan de dukes cateringservice voor de broodjes en de glaasjes alcohol en sappies. Gratis uitrijkaartje. Wordt allemaal errug gewaardeerd.

Dank voor de plezante zaterdag, saluutjes en tot de volgende keer!

Hoofdsponsoren

 • Franse BV
 • Tamoil

Sitesponsoren

 • FF driehoek g
   
 • JDInfra 2018 logo met adres b 004